De kracht van massage

Het doel van een massage kan puur fysiek zijn; bijvoorbeeld ter ontspanning van spieren, bij herstel na letsel of voor de behandeling van hoofdpijnklachten. Andere massages dienen een algemener fysiek doel: ter verhoging van weerstand of voor een betere bloedcirculatie. Spirituele massages zijn juist weer gericht op minder stoffelijke doeleinden en leggen de focus op emotioneel of energetisch vlak, en een holistische massage legt de nadruk op de eenheid van lichamelijk en geestelijk welzijn. 

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat een ‘standaard’ massage de volgende effecten bewerkstelligt:

  • bevordering herstel
  • afname pijn
  • vermindering stress
  • vermindering angst
  • verhoging weerstand
  • verbetering prestaties
  • verbetering concentratie
  • voorkoming blessures
  • verbetering slaappatroon

Met massage kan ik een stukje inzicht geven, over de algemene conditie van het lichaam en deze oplossen. Ik ben altijd op zoek naar een oplossing die doorwerkt in lichaam en geest voor de langere termijn. Door mijn kennis en ervaring kan ik de pijnklachten verminderen en in de meeste gevallen wegnemen, en mijn cliënt weer blij kan maken met een pijnvrije mobiliteit. En eerlijk gezegd word ik daar zelf ook weer elke keer enthousiast en blij van.” – Sander Heidemans, eigenaar en masseur.

De kracht van masseren, hoe vaak en wanneer?

Wanneer u een massage wilt opnemen als onderdeel van een gezonde levensstijl (afvallen, gezond eten, meer bewegen, minder stress ervaring ) dan is normaliter 1 maal per 2 weken een gepaste frequentie.

Als u bijzonder stressvolle tijden ervaart of langdurig met een klacht rondloopt, dan kan een behandeling van elke 1 maal per week uitkomst bieden om u een noodzakelijk patroon van verbetering en ontspanning te bieden.

Voor mij is het euforisch om te ervaren hoe het evenwicht en de harmonie tussen het lichaam en de geest in evenwicht gebracht kan worden . Door aanraking en juiste behandeling. Luisterend naar lichaam maar ook zeker luisterend naar de cliënt inzake oorzaak en gevolg. Het is mijn passie om deze unieke ervaring aan de cliënten door te geven.

U kunt uzelf aanmelden voor massage via email of whatsapp of middels een berichtje via onze contactpagina.